پر کردن دندان یا کامپوزیت روشی است برای رفع پوسیدگی و خرابی دندان. کامپوزیت مواد سفید رنگی است که برای پر کردن دندان ها از آن استفاده می شود. این ماده هم رنگ دندان است. اگر دندان خراب شده به راحتی دیده شود، معمولا از این ماده برای پر کردن آن استفاده می کنند. چرا که ظاهری مناسب پیا خواهد کرد. در این مقاله درباره پر کردن دندان با کامپوزیت روشی که در کلینیک دندانپزشکی عرشیان استفاده می شود، بیشتر سخن خواهیم گفت.
پر کردن دندان به چه معناست؟
فهرست مطالب
اهمیت دندان، علاوه بر خوردن غذا و حفظ سلامتی بدن، زیبایی و سلامت است. عضوی که تاثیر زیادی در زیبایی و جذابیت افراد خواهد گذاشت. اما بعد از گذشت مدتی از طول عمر دندانها، ممکن است که آنها به دلایل مختلفی دچار آسیب، پوسیدگی و خرابی شوند. میزان آسیبی که به دندانها وارد شده است، به وسیلهی عکس برداری از دندانها با استفاده از اشعههای مخصوص مشخص میشود. علت اصلی پوسیدگی و خرابی دندانها بخاطر عدم رعایت نکات بهداشتی و جمع شدن زیاد باکتریها در بین دندانهاست. به همین دلیل برای جلوگیری از آسیب جدی، بهتر است که دندان های خراب را درست کرد تا به ریشه و لثه آسیب وارد نکند.
نحوه پر کردن دندان
همانطور که گفته شد، پر کردن دندان روشی مناسب برای جلوگیری از آسیب جدی آنهاست. در این قسمت به بررسی نحوه پر کردن دندان میپردازیم. دندانپزشک بعد از عکس برداری از دندان آسیب دیده و اطلاع از میزان آسیب شروع به کار خواهد کرد. دندانپزشک در ابتدا نواحی اطراف دندانهای بیمار را با تزریق یک ماده بیحس میکند. بعد از اینکه بی حسی روی نواحی اطراف دندان تاثیر گذاشت، دندانپزشک با استفاده از مته و یا لیزر مخصوص دندانپزشکی، قسمت پوسیدهی دندانها را جدا میکند. بعد از بررسی قسمت خالی شدهی دندانها، با تزریق مواد مخصوص مختلفی همچون رزین کامپوزیت و یا دیگر مواد متداول در قسمت خالی شده دندان، آن را پر می کنند. بعد از انجام این کار، دندانها صیقل داده شده و کار پر کردن دندان به اتمام میرسد.
پر کردن دندان با کامپوزیت
همانطور که گفته شد، برای پر کردن دندان، باید مراحلی را طی کرد.دندانپزشک بعد از بررسی آسیب وارد شده به دندان، حفره های ایجاد شده در دندان را باید پر کند تا ظاهر دندان و کارکردش به حالت طبیعی برگردد. یکی از موادی که دندانپزشکان در این مرحله از آن استفاده می کنند، کامپوزیت است.
برای پر کردن حفرههای موجود در دندانها با استفاده از کامپوزیت، از موادی که دارای جنس شیشهای پودری و یا رزین اکریلیک هستند استفاده میشود.
مزایای پر کردن دندان با کامپوزیت
- پر کردن دندان با موادی همرنگی دندان ها و ایجاد زیبایی ظاهری
- کامپوزیت راحت تر از مواد تیره رنگ به دندانها می چسبد.
معایب پر کردن دندان با کامپوزیت
- تغییر رنگ کامپوزیت با گذشت زمان
- به دلیل استحکام کمتر کامپوزیت نسبت به مواد تیره ای که برای پر کردن دندان از آنها استفاده میشود، بهتر است در دندانهای آسیا از آنها استفاده نشود.
- قیمت بالاتر استفاده از کامپوزیت به جای مواد تیره رنگ
- استحکام کم کامپوزیت برای جویدن مواد غذایی
پر کردن فاصله دندان
دندان ممکن است به دلایل مختلفی دارای انحراف باشند و فاصلهی موجود در بین آنها زیاد باشد. وجود فاصلهی زیاد بین دندانها، باعث ایجاد ظاهری نامناسب برای آنها خواهد شد و زیبایی دندانها را کمتر خواهد کرد. داشتن دندانهای با فاصله و کج، باعث میشود که زیبایی افراد کامل نباشد و اعتماد به نفس آنها پایین بیاید.
روشهای مختلفی برای پر کردن فاصله دندانها و رفع ظاهر ناپسند آنها وجود دارد که از جملهی این روشها میتوان به ارتودنسی، کامپوزیت، لمینت و یا استفاده از روکش دندان اشاره کرد. در صورتی که افراد دارای دندانهایی کوچک و فاصله دار باشند، بهتر است که از کامپوزیت یا لمینت برای رفع فاصلهی دندانها استفاده کنند.
بهترین روش پر کردن دندان
روشهای مختلفی برای پر کردن دندان وجود دارد. بکارگیری هر یک از این روشها، باید با توجه به توصیهی دندانپزشکان و ویژگی دندانها صورت گیرد.در ادامه مواد متفاوتی که با آنها دندان پر می شود را برایتان میگوییم. از جمله این روش ها میتوان به پر کردن با آمالگام، پر کردن با کامپوزیت، پر کردن با طلا، پر کردن با سرامیک و در نهایت پر کردن با رزین اشاره کرد. شایان ذکر است که پر کردن با کامپوزیت از جمله روشهای مرسوم و پرطرفدار است. اما با این حال باید گفت که هر یک از این روشها، دارای ویژگیهای خاص خود هستند. بکارگیری هر یک از آنها تنها به نظر دندانپزشک و شرایط دندانها وابسته است.
بدون دیدگاه