انواع کامپوزیت دندان

انواع کامپوزیت دندان

مقدمه انواع کامپوزیت دندان لبخندی زیبا با کامپوزیت دندان: راهنمای انتخاب بهترین نوع داشتن لبخندی زیبا و دندان‌هایی سالم و یکدست، آرزوی بسیاری از افراد است. در دنیای امروز، روش‌های مختلفی برای دستیابی به این هدف وجود دارد که یکی از محبوب‌ترین آن‌ها، استفاده از کامپوزیت دندان است. کامپوزیت‌ها، موادی هم‌رنگ دندان هستند که به [...]

همراه دوستان خود مطالعه کنید!
همراه دوستان خود مطالعه کنید!

مقدمه انواع کامپوزیت دندان

لبخندی زیبا با کامپوزیت دندان: راهنمای انتخاب بهترین نوع

داشتن لبخندی زیبا و دندان‌هایی سالم و یکدست، آرزوی بسیاری از افراد است. در دنیای امروز، روش‌های مختلفی برای دستیابی به این هدف وجود دارد که یکی از محبوب‌ترین آن‌ها، استفاده از کامپوزیت دندان است. کامپوزیت‌ها، موادی هم‌رنگ دندان هستند که به منظور ترمیم و زیبایی دندان‌ها به کار می‌روند.

اما تنوع بالای برندها و انواع کامپوزیت دندان، انتخاب را برای افراد دشوار می‌کند. در این مقاله، به بررسی انواع کامپوزیت دندان از نظر اندازه ذرات، کاربرد، رنگ، برند و ویژگی‌های کاربردی می‌پردازیم تا شما بتوانید با آگاهی کامل، بهترین نوع کامپوزیت را برای خود انتخاب کنید.

با مطالعه این مقاله، اطلاعات زیر را به دست خواهید آورد:

انواع کامپوزیت دندان از نظر اندازه ذرات:

  1. کامپوزیت ماکروفیل (درشت دانه)
  2. کامپوزیت میکروفیل (ریز دانه)
  3. کامپوزیت هیبرید، میکرو هیبرید و نانو هیبرید
  4. نانو کامپوزیت
  5. انواع کامپوزیت دندان از نظر کاربرد:
  6. کامپوزیت ونیر
  7. کامپوزیت خلفی

انواع کامپوزیت دندان از نظر رنگ:

  1. کامپوزیت‌های شفاف
  2. کامپوزیت‌های اپک (غیر شفاف)

انواع برندهای محبوب کامپوزیت دندان:

  1. توکویاما
  2. آی پی اس
  3. الترادنت
  4. کاریزما
  5. سارمکو

انواع کامپوزیت دندان بر اساس ویژگی‌های کاربردی:

  1. کامپوزیت‌های فلورسنت
  2. کامپوزیت‌های رادیواپک

بهترین نوع کامپوزیت دندان برای من کدام است؟

با مطالعه این مقاله، شما به طور کامل با انواع کامپوزیت دندان آشنا خواهید شد و می‌توانید با دیدی باز، بهترین نوع کامپوزیت را برای خود انتخاب کنید.

کامپوزیت دندان چیست؟

شاید بد نباشد که قبل از شناخت انواع کامپوزیت دندان، درباره خود کامپوزیت کمی بدانیم. ریشه درخواست زیاد کامپوزیت، نیاز به زیباتر شدن است. داشتن چهره بی نقض، لبخندی که مرواریدهای سفیدتان را نشان بدهد، قطعا باعث افزایش اعتماد بنفس شما خواهد شد. اما کامپوزیت دندان چیست؟ کامپوزیت روشی برای سفید شدن دندان هاست. کامپوزیت روشی است کم هزینه تر و سریع تر نسبت به لمینت است. اگر نیاز به اطلاعات کامل تری درباره کامپوزیت دندان دارید روی این لینک کلیک کنید: کامپوزیت دندان راز نهفته زیبایی شما [قیمت + آپدیت ۱۴۰۲]

در ادامه درباره انواع کامپوزیت دندان و تقسیم بندی که دارد، برای شما خواهیم گفت.

کامپوزیت درشت دانه یا کامپوزیت ماکروفیل

یکی از انواع کامپوزیت دندان، کامپوزیت درشت دانه یا ماکروفیل است. مواد بکار رفته در این روش از کامپوزیت های ۱۰ الی ۵۰ میکرومتری است. این نوع از کامپوزیت در مقایسه با دیگر دسته های کامپوزیت بزرگ تر است. این نکته خود مزیتی محسوب می شود. چرا که باعث بالا رفتن مقاومت و استحکام کامپوزیت خواهد شد. تجربه استفاده از این نوع کامپوزیت نشان داده است که تمیز کردن سطوح کامپوزیت درشت دانه کمی دشوارتر از دیگر انواع کامپوزیت است.

 

انواع کامپوزیت دندان: کامپوزیت ریز دانه یا میکروفیل

از دیگر انواع کامپوزیت دندان، می‌توان به کامپوزیت میکروفیل اشاره کرد. این نوع از کامپوزیت دندان‌، موادی است که کوچکتر از ۱۰۰ نانومتر است. بنابراین مقاومت آن‌ها در مقابل روش قبلی کمتر است. از جمله مزایای کامپوزیت ریزدانه، می‌توان به تمیز کردن آسان و به دور از مشکل سطوح کامپوزیت اشاره کرد. از جمله ایراداتی که این نوع کامپوزیت به دنبال خواهد داشت، می‌توان به مقاومت پایین آن در برابر ورود فشارهای مختلف اشاره کرد. باید بدانید که در صورت کامپوزیت کردن دندان‌های عقب از طریق این روش، مقاومت آن‌ها در برابر ورود فشار در مقابل دیگر روش‌ها پایین‌تر است.

 

کامپوزیت هیبرید

یکی دیگر از انواع کامپوزیت دندان، کامپوزیت هیبرید است که یک روش بین کامپوزیت میکروفیل و ماکروفیل است. مواد مورد استفاده برای کامپوزیت هیبرید، اندازه‌ای بین ۱۰ تا ۵۰ نانومتر دارند. اندازه‌ی بعضی از این ذرات به ۴۰ نانومتر نیز می‌رسد. مواد بکار رفته در این نوع کامپوزیت، لایه‌ای بسیار سخت و مقاوم را بر روی دندان‌ها ایجاد می‌کند. این لایه در برابر ورود فشارهای مختلف، بسیار مقاوم است. ایراد اصلی این نوع از کامپوزیت، تغییر ظاهری آن بعد از گذشت مدت زمانی زیاد از طول عمر آن می‌باشد. علاوه بر آن باید اشاره کرد که سطح رویی  این نوع کامپوزیت یکدست نیست و به همین دلیل ممکن است که دندان‌ها در هنگام ترمیم دچار مشکل شوند.

انواع کامپوزیت دندان: نانو کامپوزیت دندان

از دیگر انواع کامپوزیت دندان ، می‌توان به نانو کامپوزیت اشاره کرد. این دسته از کامپوزیت، حاوی موادی است با ذراتی به اندازه‌ ۲۰ نانومتر. زمانی که ذرات نانوکامپوزیت به یکدیگر می پیوندند، نانوکلاسترها ایجاد می شود. این موضوع مزیت نانوکامپوزیت است. نانوکلاسترها مقاومت و استحکام لایه کامپوزیتی را زیاد می کند. با بالا رفتن مقاومت نانوکامپوزیت، فشارهای ممکن به راحتی آسیب وارد نمیکند. در واقع نانوکامپوزیت از دسته های دیگر بیشتر مورد توجه است. چرا مقاومت این نوع ماده در برابر پوسیدگی بالاست. امکان ساییدگی کمتری دارد. همچنین امکان پولیش نانوکامپوزیت در هنگام ترمیم نیز  وجود دارد. تمامی این مزایا در کنار یکدیگر، طرفداران این دسته از کامپوزیت ها را زیاد کرده است.

چه نوع کامپوزیت برای من مناسب است؟

واقعیت این است که انواع کامپوزیت دندان در دندانپزشکی، موارد استفاده مخصوص به خود را دارد. انتخاب اینکه کدام یک از این دسته ها برای دندان شما و مشکل مربوطه مناسب است توسط دندانپرشک انجام می شود. بهتر است که انتخاب این موارد به دندانپزشکی بسپارید. اگر دغدغه سلامتی و کیفیت دارید، کافی است به سراغ کلینیکی بروید که از آن مطمین هستید. با این اطمینان میتوانید مطمین باشید که بهترین نوع کامپوزیت را انتخاب خواهید کرد.

 

مقاله‌های مرتبط

ثبت ديدگاه