سفید کردن دندان­ها یا بلیچینگ روشی درمانی است. دندان ها ممکن است به خاطر مصرف قهوه، چای و یا دخانیات دچار بدرنگی بشوند. گاهی بدرنگی دندان ها ژنتیکی است. بلیچینگ روشی است که میتواند این بدرنگی ها را از بین ببرد. با این روش در نهایت دندانهایی سفید و زیبا خواهید داشت. سفید کردن دندان یکی از روش­ های زیبا و جذاب کردن لبخند است. برای سفید کردن دندان­ها دو روش وجود دارد:

بلیچینگ آفیس: بلیچینگ در مطب دندان­پزشکی و هوم بلیچینگ: بلیچینگ در منزل

در هر دو روش از مواد حاوی پروکسید استفاده می­شود. محصولات خانگی سفید کننده دندان حاوی 3 تا 20 درصد پروکسید هستند. سیستم­ های سفید کننده­ که در مطب استفاده می­شود، حاوی 15 تا 43 درصد پروکسید هستند. به­ طور کلی هرچه مواد سفید کننده را مدت بیشتری بر روی دندان­ها بگذارید و یا از مواد قوی­تری استفاده کنید، دندان­هایتان سفیدتر می­شود. اما هرچه درصد پروکسید محلول سفید کننده بیشتر باشد، باید مدت زمان استفاده از آن کوتاه­تر شود. اگر ژل سفید کننده مدت زیادی بر روی دندان بماند، باعث خشک شدن و افزایش حساسیت دندان می­شود. توجه داشته باشید بلیچینگ نمی­تواند ترمیم دندانی را تغییر رنگ بدهد یا سفید کند: دندانپزشکی شبانه روزی عرشیان

بلیچینگ آفیس

بلیچینگ آفیس سفید کردن دندان ها در مطب دندانپزشکی است. این روش سریع­تر است و طول درمان آن کوتاه­ تر است. محلول بلیچینگ آفیس معمولاً قوی­تر از محصولات خانگی است. همچنین در مطب از لایت کیور برای تسریع فرآیند سفید کردن استفاده می­شود. نتایج این روش نیز چشمگیر است. به­ طوری که معمولاً رنگ دندان سه تا پنج درجه روشن ­تر می­شود. البته میزان سفید شدن دندان­ ها بسته به جنس دندان­ ها و نوع بدرنگی در افراد مختلف متفاوت است و در بعضی از بدرنگی­ ها تأثیر بسیار زیادی می­گذارد. کامپوزیت دندان چیست؟

مزایای بلیچینگ آفیس

سفید کردن دندان در کلینیک در زمان کوتاه­تر نتایج قابل ملاحظه ­ای ایجاد می­کند. این روش مطمئن­ ترین نوع بلیچینگ دندان­ است. حساسیت دندان و لثه که بیش­تر از معایب سفید کردن دندان در مطب دندان­پزشکی است، امروزه به علت استفاده از ژل پروکسید سفت­تر بیشتر قابل کنترل است. چرا که به علت غلظت بالا، مواد وارد ساختار دندان نمی­شود. و همچنین پس از بلیچینگ در مطب از مواد حساسیت ­زدا استفاده می­شود.

بلیچینگ هوم

در این روش، تِرِی که قالبی شفاف از دندان­هاست با ژل یا خمیر بلیچینگ پر می­شود. و به مدت یک تا چند ساعت بر روی دندان­ها قرار می­گیرد. دوره درمان و زمان استفاده، براساس جنس و رنگ دندان­های هر فرد تعیین می­گردد.

چه لکه­ هایی در بلیچینگ از بین می­روند؟

  • لکه­ هایی که در اثر افزایش سن ایجاد شده ­اند. به مرور زمان دندان­ها به علت عادت غذایی یا وراثت شروع به زرد یا قهوه­ ای شدن می­کنند. این دندان­های زرد شده را به راحتی می­توان سفید کرد.
  • لکه­ هایی که در اثر مصرف برخی غذاها ایجاد شده ­اند. برخی مواد غذایی مانند قهوه، میوه­ ها و سبزیجات تیره رنگ در صورتی که مدت زیادی در تماس با دندان­ها قرار بگیرند باعث تغییر رنگ دندان­ها می­شوند.
  • لکه ­هایی که در اثر مصرف دخانیات ایجاد شده ­اند.

چه لکه ­های در این روش از بین نمی­روند؟

  • برخی از لکه­ هایی که معمولاً غیرآلی هستند به خوبی به این روش درمانی پاسخ نمی­دهند.
  • تغییر رنگی که در اثر ضربه و تروما ایجاد شده و باعث تیره ­تر شدن عاج دندان شده است.
  • لکه حاصل از فلوروز که در اثر قرارگیری در معرض فلوراید بیش از حد، در زمان رشد دندان اتفاق افتاده و منجر به تغییر رنگ دندان می­شود.

عوارض

بلیچینگ در صورتی که با روش اصولی و دقت لازم انجام شود، هیچ­گونه ضرر و اثر سوء نخواهد داشت. و کاملاً بی ­ضرر است. بعد از این روش درمانی ممکن است گاهی به ­طور موقت دندان­ ها یک مقدار حساس شود که پس از چند روز بهبود می ­یابد. استفاده از خمیردندان­ های ضدحساسیت در این گونه موارد توصیه می­ شود. اکثرا از درمان آفیس به ­عنوان استارتر (شروع کننده) و هوم به ­عنوان تثبیت کننده، استفاده می­شود. و برای کسب نتایج مطلوب­ تر و طولانی تر توصیه می­شود. که از هر دو روش استفاده کنید.