ایمپلنت روشی مطمئن و قابل اعتماد برای جایگزینی دندان است. قبل از آن بیمارانی که دندان خود را از دست میدادند از دندان مصنوعی یا بریج (روکشهای به هم پیوسته) استفاده میکردند. و به مرور زمان شکل فک و صورتشان تغییر کرده و چهره شان پیر میشد. در چنین شرایطی افراد باید مرتباً به دندانپزشک مراجعه میکردند تا پروتز مصنوعی دندانشان تنظیم مجدد، ترمیم و یا تعویض شود. جدیدترین و بهترین روش جایگزینی دندان، ایمپلنت است. چرا که لازم نیست دندانهای مجاور تراشیده شده و در خطر قرار بگیرند.
مشاهده قیمت ایمپلنت دندان در کلینیک عرشیان
ایمپلنت چیست؟
- ایمپلنت یک پیچ تیتانیومی است که جایگزین ریشه دندان میشود.
- جراحی کاشت ایمپلنت سالهای زیادی است که انجام میشود و آزمایش خود را پس داده است.
- یکی از بزرگترین مزایای آن، دوام بالا و طول عمر زیاد آن است.
- درمانی بلند مدت و غالباً مادام العمر به حساب می آید. اما میزان موفقیت نهایی آن به مراقبت بیمار و رعایت بهداشت دهان و دندان او نیز بستگی دارد.
دلایل پر کردن جای خالی دندان
- جالی خالی دندان از زیبایی لبخند به شدت می کاهد.
- دندانهای مجاور جای خالی، تمایل به کج شدن به سمت فضای خالی را دارند و انحراف پیدا میکنند.
- دندانهای متناظر در فک مقابل چون دیگر سطح مقاومی در مقابلشان وجود ندارد به مرور زمان از جای خود بیرون میآیند و لق میشوند.
- هنگامی که دندانی کشیده میشود استخوان زیر آن تحلیل میرود. باعث تغییر در چهره میشود. فرایند تحلیل رفتن استخوان به مرور زمان ادامه پیدا میکند و درمان کاشت در آینده را با مشکل مواجه میکند.
- علاوه بر مشکلات بالا، بایت (وضعیت دندانها در هنگام قرارگیری دو فک بر روی هم) نیز تحت تأثیر قرار میگیرد. همچنین در بلند مدت میتواند موجب سردرد و مشکلات مفصل فک شود.
مزایای کاشت ایمپلنت دندان
- برای کاشت ایمپلنت دندان نیازی نیست از سلامت دندانهای مجاور بکاهید و آنها را در معرض خطر قرار دهید. در بریج و برخی انواع دندان مصنوعی از دندانهای مجاور برای ثابت نگه داشتن دندان استفاده میشود.
- برای این درمان هیچ نیازی به تراشیدن دندانهای مجاور و یا تکیه کردن تاج مصنوعی به آنها وجود ندارد.
- روکشی که روی آن قرار میگیرد، همرنگ و مشابه دندان طبیعی است. عملکرد آن نیز مشابه دندان طبیعی است. به همین علت نمیتوان تفاوت بین دندان ایمپلنت شده و دندان طبیعی را تشخیص داد.
- ایمپلنت دندان تنها روشی است که میتواند جلوی تحلیل رفتن استخوان فک را بگیرد. ایمپلنت دندان با محافظت از ساختار استخوان زیرین، به ثبات دندانهای طبیعی مجاور نیز کمک میکند و شکل و اندازه فک را نیز حفظ مینماید.
- روکشی که بر روی ایمپلنت سوار میشود جای خالی دندان را پر کرده و مانع از تجمع پلاک و باکتری در این ناحیه میشود. بنابراین از بروز التهاب و عفونت لثه نیز پیشگیری مینماید.
- با پر کردن جای خالی دندان با ایمپلنت اجازه نمیدهید دندانهای مجاور و مقابل به سمت جای خالی حرکت کرده و کج و ناهم راستا شوند و مشکلات بایت ایجاد کنند.
- ایمپلنت دندان بدون نیاز به چسب، کاملاً محکم سر جای خود قرار میگیرد.
- در صورت مراقبت درست از ایمپلنت، دوام آن میتواند مادام العمر باشد. با ایمپلنت دندان، مشکل تکلم که درمانهای دیگر جایگزین دندان، ممکن است به دنبال داشته باشند، وجود نخواهد داشت و تکلم کاملاً طبیعی خواهد بود.
- میزان موفقیت ایمپلنت دندان بسیار بالاست بنابراین نتایج آن قابل پیشبینی است. همچنین با گذشت زمان نیازی به تعویض ندارد.
معایب کاشت ایمپلنت دندان
- هزینه بالای ایمپلنت: هزینه اولیه ایمپلنت در مقایسه با روشهای دیگر بیشتر است. با این حال با توجه به طول عمر بالای ایمپلنت در مقایسه با بریج، در بلند مدت هزینه آن کمتر است.
- مدت زمان جوش خوردن: جوش خوردن ایمپلنت طول میکشد. یکی از معایب اصلی ایمپلنت مدت زمانی است که فرایند جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک که به آن یکپارچگی استخوان گفته میشود، طول میکشد.با این حال بخری گزینههای فوری ایمپلنت نیز وجود دارند که بسته به شرایط فرد ممکن است توصیه شوند.
- پیوند استخوان: ممکن است نیاز به پیوند استخوان وجود داشته باشد. در صورتی که استخوان فک از نظر کیفی یا کمی مناسب نباشد باید از پیوند استخوان استفاده کرد. این امر مدت درمان را طولانیتر کرده و هزینه را نیز افزایش میدهد.
معایب روش قدیمی بریج و روکش
- تراش دندانهای مجاور
- افزایش احتمال پوسیدگی دندانها
- تحلیل استخوان زیر بریج
- نیاز به درمان ریشه (عصب کشی)
- افزایش احتمال از دست دادن دندانهای مجاور دندان خالی
بدون دیدگاه